Etusivu Lentokoneet Tervalentäjät ry. Koulutus Sar & Palolento Yhteystiedot Kauppa C-Lentäjille

Notam

+ VUOSIKOKOUS 2022

Tervalentäjät ry:n vuosikokous pidetään perjantaina 25.3.2022 klo 18:00. Kokous pidetään Oulunsalon yhteisötalolla (vanha kunnantalo) isossa salissa.

+ VUOSIKOKOUS 2021

Tervalentäjät ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 29.3.2021 klo 18:00 Teams-kokouksena. Kokouslinkki lähetetään jäsenille sähköpostitse viimeistään 22.3.2021.

+ VUOSIKOKOUS 2020

Tervalentäjät ry:n vuosikokous pidetään torstaina 16.7.2020 klo 18 osoitteessa Tietotie 2, Aeroportti, kokoustila Terminaali, 1. kerros.

+ HALLIN KATTEEN UUSIMINEN

 FROM: 22JUN20 TO: 26JUN20

Kerhon hallin kate uusitaan juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.6.-26.6.2020. Tuona aikana lentokoneita ei voi säilyttää hallissa, vaan ne on pysäköitävä ulkopuolelle.
+ VUOSIKOKOUS 2019

Tervalentäjät ry:n vuosikokous pidetään torstaina 28.3.2019 klo 18 osoitteessa Teknologiantie 2.
2. kerroksen seminaaritilassa S1.
+ UUSI TANKKAUSOHJE (TL014/13)

 FROM: 04SEP13 TO: INF

Uudet tankkausohjeet löytyvät täältä.
+ YLEISKOKOUS (TL013/13)

 FROM: 10AUG13 TO: 10AUG13

Tervalentäjät ry:n yleiskokous pidetään Lauantaina 10.8.2013 klo 16 Pudasjärven lentokentällä lentäjien majalla.
+ YLEISKOKOUS (TL011/13)

 FROM: 24APR13 TO: 24APR13

Yleiskokous 24.4. klo 16:30-17:00. Paikka: Elektroniikkatie 8, Smart house, auditorio. Aiheena ovat sääntömuutosasiat. Tervetuloa!
+ TERVALENTÄJÄT RY:N VUOSIKOKOUS (TL010/13)

 FROM: 18MAR13 TO: 18MAR13

Tervalentäjien vuosikokous pidetään maanantaina 18.3.2013 klo 18 osoitteessa Teknologiantie 2. Kokouspaikkana toimii toisen kerroksen seminaaritila. Sisäänkäynti Teknologiantien puoleisesta ovesta.
+ TERVALENTÄJÄT KOLMANNEKSI SAR-KOULUTUSTARKASTUKSESSA (TL009/12)

 FROM: 01SEP12 TO: 03SEP12

Tervalentäjät ry tuli kolmanneksi SAR-koulutustarkastuksessa. Voitto meni Pyhäsalmen ilmailukerholle. Joukkueessa olivat MC Petri Puustinen, PIC Juha Leskinen, tähystäjät Veikko Rasila ja Mika Junttila. Lisää Lentopelastusseuran sivuilta.
+ TERVALENTOLEIRI LäHESTYY (TL008/12)

 FROM: 20JUL12 TO: 22JUL12

Tervalentoleiri lähestyy kovaa vauhtia. Majoituksessa on vielä paikkoja vapaana ja myös päiväseltäänkin sopii paikan päällä käydä. Mikäli tarvitset majoitusta, niin ilmoita siitä osoitteeseen Jussi Finnilä. Majoitukseen tulijoille muistutuksena, että ottakaa omat liinavaatteet ja pyyhkeet mukaan! Majoitukseen pääsee perjantaina klo 19 alkaen. Majoitukseen liittyviin kysymyksiin vastaa puheenjohtajamme Juha Leskinen (040 5168454, Juha Leskinen).

Lauantaina yhteinen toiminta alkaa klo 10 jälkeen ja jatkuu vapaamuotoisena iltaan saakka. Mikäli säät sallivat, tarkoitus olisi lentää mahdollisimman paljon. Illalla ohjelmassa on saunomista ja mölökkykisaa sekä kohta maailmankuulua Tervalentäjien salaisen reseptin boolia! Muu ohjelmasisältö selviää paikan päällä. Jos olet tulossa päiväseltään, niin kannattaa tulla ensisijaisesti lauantaina.

Sunnuntaina ohjelma alkaa n. klo 11. Sunnuntai on varapäivä, mikäli sää estää lentämisen lauantaina. Toki sunnuntainakin saa myös lentää.

Tervetuloa ensimmäiselle Tervalentoleirille toivottaa Tervalentäjien hallitus!
+ TERVALENTOLEIRI PUDASJäRVELLä 20.-22.7.2012 (TL007/12)

 FROM: 20JUL12 TO: 22JUL12

Aiemmin pidetyn kyselyn perusteella olemme päättäneet pitää Tervalentoleirin 20.-22.7. Pudasjärven ilmailukeskuksessa. Kiitoksia kaikille vastanneille!

Leirin päätarkoituksena on tutustua muihin kerholaisiin, sekä viettää mukavaa aikaa yhdessä. Samalla on myös mahdollisuus kerrata jo mahdollisesti unohtuneita ilmailuaiheisia asioita, sekä tietenkin lentää kerhon koneilla. Molemmat kerhon koneet ovat käytettävissä lentämiseen leirin aikana. Järjestämme mahdollisuuden kokeilla tarkkuuslentoa, jossa tarkoituksena on suunnistaa kartan avulla ja löytää kartalle merkityt kohteet. Lisäksi on mahdollisuus kokeilla myös tarkkuuslaskuja. Tarkkuuslentämisen ja -laskujen lisäksi on myös mahdollisuus suorittaa tarkastus- tai SEP -kertauslentoja tai käydä ihan muuten vain lentelemässä omaksi ilokseen. Tarkastus- ja SEP -kertauslennoista tulee sopia etukäteen Jarmo Hintikan kanssa (050 454 8855). Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään myös tutustumismahdollisuuden purjelentämiseen, sekä "tutustumiskierroksen" lentokoneen moottoritilaan mekaanikon opastamana.

Lentämisen lisäksi tarjolla on muutakin mielenkiintoista ilmailuaiheista tekemistä. Muistin virkistämiseksi on lentokelpoisuustietoisku, jossa käydään läpi kaikki lentokelpoisuuteen vaadittavat dokumentit jotka koneessa tulee olla. Mahdollisuus on myös verestää muistia matkalennon suunnittelussa ja siihen liittyvissä asioissa, eri sääpalvelun käyttämisistä, kakkaran ja plotterin, sekä Garminin GPS:n käyttöä. Näiden lisäksi on mahdollisuus tarkastella, mitä mahdollisuuksia tablet-tietokoneet tuovat ilmailuun. SAR- ja palolentotoiminnasta kiinnostuneille on mahdollisuus harjoitella ja muistella virven käyttöä, sekä mahdollisuuksien mukaan myös ilmailulääketieteestä olisi tarjolla pientä kertausta.

Mutta ennen kaikkea lauantai-iltana sauna on lämmin ja nuotio valmiina makkaranpaistoon. Luvassa on kuppilatiimaa mm. kertomus CVB:n siirtolennolta Saksaan moottorinvaihtoa varten, sekä myös muitakin mielenkiintoisia lentotarinoita. Lisäksi illan kruunaa Tervalentäjien virallinen mölökkykisa ja kuulemma maailman parasta booliakin olisi myös tarjolla. Tule siis vaikka vain viettämään iltaa hyvässä seurassa!

Majoittumismahdollisuus on 26 henkilölle. Majoittumisen kustannukset ovat 20€/yö (omat liinavaatteet). Lisäksi on mahdollisuus ilmaiseen telttailuun. Ruokailua järjestetään paikan päälle omakustannehintaan. Toivomme sinun ilmoittavan tulostasi mahdollisimman pian, jotta osaamme varautua järjestelyissä. Voit ilmoittaa tulostasi osoitteeseen Jussi Finnilä. Ilmoita montako henkilöä on tulossa ja tarvitsetteko majoitusta sisätiloissa. Myös avecit ja perheenjäsenet ovat tervetulleita.


+ KAUPPA AVATTU (TL006/12)

 FROM: 29JUN12 TO: INF

Kerhon nettisivuille on lisätty "KAUPPA" -osio. Sieltä voit halutessasi ostaa Tervalentäjät -aiheisia paitoja ja muutakin pikkutavaraa. Mikäli osio ei näy linkkibannerissa, niin refreshaa sivu tai tyhjennä selaimesi välimuisti. Pääset kauppaan myös tästä.
+ LENNONJOHDON KEVäTBRIEFING (TL005/12)

 FROM: 26APR12 TO: 31DEC12

Lennonjohdon kevätbriefing pidettiin 26.4. hotelli Cumuluksen tiloissa Oulun keskustassa. Paikalla oli lähes 40 ilmailun harrastajaa, kiitos aktiivisesta osallistumisesta. Alla on muutama pääkohta briefingista.

-PIN-koodi APN3:lle (yleisilmailuplatalle) saatavissa Finavian lupatoimistosta Satu Huoviselta.

-Eniten poikkeamia aiheuttavat lennot valvottuun ilmatilaan ilman selvitystä. Valvotun ilmatilan rajojen kanssa oltava tarkkana.

-Samoin rullaamisen kanssa oltava tarkkana. Oulunsalossa on otettu uutena toimintana käyttöön työnnöt (pushback), joista lennonjohto antaa liikenneilmoituksia. Päällikön on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että rullausliikenne sujuu jouhevasti. Työnnössä olevan ilma-aluksen "eteen" ei siis ole järkevää rullata, vaan odotellaan työntö alta pois ja rullaillaan perässä. Vaihtoehtoisesti rullataan esim. Deltan kautta (mikäli mahdollista), jolloin ei tarvitse rullata APN1 ohitse.

-Plaanit täytetään netissä. Kysymykset ja ongelmat osoitetaa numeroon 020 7084111. Muistakaa tehdä varmistus(=aktivointi)soitto.

-Viikoilla 19-21 EFOU kiitotien kunnostustöitä. Painottuvat viikolle 19, mikäli säätila sallii. Kunnostustyöt hoidetaan klo 9-12 (SA) välisenä aikana. Katso NOTAMit asian tiimoilta.

-Aktiivisen lentoliikenteen vuoksi torni on oletuksena auki 24/7 läpi kesän (siis myös viikonloppuisin). Viikonloppuöisin torni on liikennetilanteen salliessa muutaman tunnin kiinni. Tarkista tämäkin NOTAMeista.

-Muista paikalliset määräykset: laskukierroksessa kerrallaan max. 3 ilma-alusta, koululennot (laskukierroslennot) klo 7-22 välisenä aikana.

-EFAH purjelentoalueet voi varata, mikäli (suosituksena) purjekoneita on taivaalla yhtäaikaa yli kolme. Varaaminen tapahtuu Tampereen AMC-yksiköstä puh. 03-3869851. AMC:lle ilmoitetaan halutut alueet ja korkeudet, jonka jälkeen AMC välittää tiedon EFOU lennonjohdolle. Kun varaus on myönnetty, selvitystä alueelle ei tarvita. Huom! varatut alueet ovat D-ilmatilaa, joten kaksipuolinen radioyhteys EFOU tornin kassa vaaditaan (FRQ 124.400). -Käytännössä purjelento tapahtuu entiseen malliin selvityksillä, sillä lennonjohdolle helpompi näin (mikäli taivaalla alle 5 pursikonetta).

-EFOU kenttäalueella oletettavissa vilkasta kopteritoimintaa (koulutusta). Huomioi lennonjohdon liikenneilmoitukset ja pidä silmät auki!

-EFOU:ssa käytössä tutka. Transponderin käyttö suositeltavaa, sillä helpottaa tutkaperusteista toimintaa paljon.

-Silti VFR:ssä vastuu ilmatilan tarkkailusta säilyy päälliköllä, pidä silmät auki ja katso ympärillesi!

Sitten muutama muu poiminta illan keskusteluista:

-Hoitakaa kelpuutusten, lupakirjojen, Medicalien jne uusimiset hyvissä ajoin, ettei tule yllätyksiä ja turhaa byrokratiaa.
-Hyödyntäkää Medicalissa 45-päivän sääntöä.
-Kannattaa myös harkita Medicalin päivämäärän siirtämistä syksyyn tai talveen, jolloin ruuhkat pienempiä kuin keväällä tai kesällä.
-Täytä netistä löytyvä lomake valmiiksi ennen ilmailulääkärin vastaanotolle menoa, säästää aikaa ja vaivaa!

-AOPA Finalndin vuosikokous 6.5.2012 Tupoksen ABC:llä. AOPA Finland toivoo riveihinsä runsaasti uusia jäseniä, jotta kaikkia ilmailijoita hyödyttävien päämäärien saavuttamiseksi olisi suuremmat voimavarat. Useita neuvotteluita viranomaisten kanssa on jo käynnissä, ja tarkoituksena on ilmailijoiden yhteisten etujen ajaminen. Jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.smml.fi, samasta paikasta myös lisätietoa yhdistyksestä.

-Ahmosuolla purjelentotoimintaa ainakin 12.5. asti, ja vilkasta ultra-toimintaa läpi kesän. Huomioikaa myös lennokkitoiminta.

-Pudasjärvellä käytössä purjelentohinauksiin tarkoitettu vintturi. Vintturitoiminnan aikana teräslankaa voi olla kentä yllä pystyssä kilometrin verran, tai vaihtoehtoisesti kiitotiellä syttyrässä satojen metrien verran. Oulun Ilmailukerhon nettisivuilta (www.oulunilmailukerho.fi) löytyy "vintturiviikonloppujen" ajankohdat, eli ajat, jolloin on oletettavissa aktiivista vintturitoimintaa. Toimintaa voi olla myös muulloin. Toiminnasta ilmoitetaan EFPU jaksolla 123.200, mutta radio ei välttämättä kuulu aina parhaalla mahdollisella tavalla. Huomioi tämä kenttää lähestyessäsi ja tarvittaessa kysele aktiivisesti.

-Palolentoreitti kulkee EFPU kentän yläpuolelta. Palolentokoneet pyrkivät ohittamaan kentän itäpuolelta, mutta aina tämä ei ole mahdollista. Aktiivista radioliikennettä ja paikkailmoituksia siis tarvittaessa alueella lenteleviltä.

Siinäpä tärkeimmät. Alla vielä yksi supplementti Koillismaan / Pohjois-Pohjanmaan rajamailla lenteleville. Tsekatkaapa läpi ja huomioikaa.

-Mikko Kiuttu


+ OH-CVB TAKAISIN RIVISSä (TL004/12)

 FROM: 14APR12 TO: 29SEP12

OH-CVB on vihdoin kotiutunut Saksan talviuniltaan. Siirtolennon Altenburgista suoritti kerhon urhea pilotti Veikko Rasila, joka sitkeästi jaksoi odotella säiden selkenemistä usean päivän ajan. Tuliaisiksi Saksasta CVB:n nokalle tarttui uusi Centurion 2.0l moottori, joka on samanlainen kuin CME:ssä. CVB on varattavissa lentokalenterissa normaaliin tapaan.


+ KERHON YLEISKOKOUS (TL003/12)

 FROM: 25APR12 1700 TO:25APR12 1730

Tervalentäjät ry:n yleiskokous pidetään keskiviikkona 25.4. klo 17:00 lentokentällä Kuovi-kokoushuoneessa alakerran pommisuojassa.


+ KARTTOJEN JAKO (TL002/12)

 FROM: 07APR12 1100 TO:07APR12 1300

Ilmailukarttojen jakotilaisuus lauantaina 7.4. klo 11-13 lentokentän parakilla. Seuraava ja viimeinen jakotilaisuus on kevätkertauspäivän yhteydessä. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.


+ LUPAKIRJA-ASIAA (TL001/12)

 FROM: 14MAR12 1841 TO:16JUN12

Ole ajoissa liikkeellä lupakirja-asioissa - saat lentokaudesta kaiken irti.
Lue lisää