Etusivu Lentokoneet Tervalentäjät ry. Koulutus Sar & Palolento Yhteystiedot Kauppa Lentäjille

Yksityislentäjän lupakirja - PPL(A)

Private Pilot's License


Yksityislentäjän lupakirja oikeuttaa toimimaan yksimoottorisen mäntämoottorikoneen päällikkönä päiväsaikaan näkölento-olosuhteissa. Tervalentäjät kouluttaa lentokoneiden yksityislentäjän lupakirjoja yhteistyössä Oulun moottoriliitäjien kanssa. Oulun moottoriliitäjäjillä on kouluttamiseen tarvittavat koulutusluvat ja Tervalentäjät tarjoaa moottorilentokoulutukseen tarvittavan kaluston.

Koulutukseen kuuluu 135 tuntia teoriaopetusta sekä 45 tuntia lento-opetusta. Teoriakoulutus koostuu yhdeksästä ilmailun osa-alueesta joita ovat ilmailun säädökset, lentokoneen yleistuntemus, suoritusarvot ja lennon suunnittelu, ihmisen suorituskyky ja rajoitukset, sääoppi, lentosuunnistus, lentotoiminta, lennonteoria, radiopuhelinliikenne ja perusmittarilennonteoria. Teoriakoulutus suoritetaan luokkaopetuksena. Lento-opetus tapahtuu Oulunsalon lentokentältä ja koulutuskalustona on kaksi kappaletta Cessna 172 lentokoneita.

Teoriaosuus alkaa joka vuosi syyskuussa. Lento-osuus lennetään teoriakurssin jälkeen kun kelit keväällä sallivat. Koulutettavien lupakirjojen määrä on vuosittain 4-6. Kurssille osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Vaatimukset kurssille ovat 16-vuoden ikä ennen ensimmäistä yksinlentoa sekä 2-luokan lääketieteellinen kelpoisuustodistus. Normaali terveellä ihmisellä ei yleensä ole vaikeuksia lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen saamisessa. Silmälasit eivät ole este lupakirjan saamiselle.

Lupakirjan hinta koostuu teoriakurssista, lento-osuudesta, lääketieteellisestä kelpoisuustodistuksesta sekä erinäisistä viranomaismaksuista. PPL(A) lupakirjan suorittaminen kaikkine kuluineen maksaa kerhossamme noin 9500 €, LAPL(A) lupakirja samalla teoriakoulutuksella ja minimissään 30 lentotunnilla n. 7500 €.

Mikäli kiinnostuit yksityislentäjän lupakirjan hankkimisesta, niin ota yhteyttä ja tule vaikkapa tutustumiselennolle!

Jarmo Hintikka
koulutuspäällikkö
Jarmo Hintikka
050 454 8855

YÖLENTOKELPUUTUS - NF

Night Flying


Yksityislentäjän lupakirjaa voi täydentää erilaisilla lisäkelpuutuksilla, joista yksi on yölentokelpuutus. Kelpuutus mahdollistaa nimensä mukaisesti lentämisen yöllä, auringon laskun ja nousun välisenä aikana. Yölentämisessä on enemmän haasteita kuin valoisassa lentämisessä. Tämän vuoksi ennen kelpuutuksen hankkimista on suositeltavaa kerätä riittävästi kokemusta koneen hallinnasta päiväolosuhteissa. Yleensä lupakirjan saamisen jälkeen kannattaa lentää ensimmäinen kesä kokemusta kartuttaen ennen yölentokelpuutuksen hankkimista.

Yölentokelpuutus pitää sisällään teoriaosuuden sekä minimissään 5 lentotuntia. Mikäli yölentäminen kiinnostaa, ota yhteyttä!

Jarmo Hintikka
koulutuspäällikkö
Jarmo Hintikka
050 454 8855